Planeta de Aur

Carte pentru copii – Planeta de Aur de K.J. Mecklenfeld

Planeta de Aur
Planeta de Aur

Acesta este textul de pe vremea când publicasem de unul singur Planeta de Aur, primul volum din seria Aventurile lui Hendrik de Mol. Mi s-a părut distractiv să-l păstrez :-):

Planeta de Aur este o carte de aventuri pentru copii între 9 și 99 de ani.

Mic rezumat: Hendrik de Mol nu este un băiat ca toți ceilalți. Este orfan, locuiește cu bunicul său Martinus într-un Muzeu al Jucăriilor, nu iese niciodată din casă și nici nu merge la școală. Într-o bună zi, bunicul Martinus, păstrătorul Celui Mai Important Secret din Universul Cunoscut, este răpit iar Hendrik este transformat într-o cârtiță de pluș, o jucărie. Va reuși Hendrik să își învingă teama de a ieși din casă, chiar mai mult, să zboare pe Planeta de Pluș, să îl elibereze pe bunicul Martinus din mâinile fiorosului Calavera și ai săi soldați de lemn și să se întoarcă

Dacă deja v-ați hotărât, puteți cumpăra de aici Planeta de Aur. Toate cărțile comandate vin cu ștampila Biroului de Pluș și semnate de mine personal. Ocazional adăugăm și bunătățuri (vederi, semne de carte) la pachetele cu cartea comandată – dacă ne urmăriți pe Facebook găsiți acolo, mai întotdeauna, detalii despre acțiunile de marketing organizate de Knopf.

Câteva păreri ale celor care au citit cartea Planeta de Aur:

„Volumul este scris cu multă fantezie şi reuşeşte să alăture, într-un mod simpatic, evenimente istorice, răsfrînte în disputa pentru supremaţie dintre Planeta de Pluş şi Planeta de Lemn, să împrumute personaje din literatura dedicată copiilor, cu o apariţie episodică chiar a pufosului Winnie, să arunce elemente de space opera şi să le întrepătrundă cu situaţii din Toy Story sau din alte animaţii care au ca temă jocurile sau jucăriile copiilor.”

Matei Sâmihăian în Dilema Veche

„O aventură rapidă, plăcută și care nu-ți lasă clipe de respiro în lumea magică a jucăriilor de pluș. O aventură pe care nu vrei, chiar nu vrei, să o ratezi.”

Răzvan Zamfirescu pe blogul Van Fireștilor

„Am rămas plăcut impresionată de creativitatea, sensibilitatea și umorul lui K.J. Mecklenfeld. Lumea pe care a născocit-o este populată de personaje foarte simpatice (Peștele-Banană – bazat pe o povestire de Salinger -, Elefantul de Știință sau vrăjitoarea cu motanul ei verde), personaje negative hilare (microbii și bacteriile de pluș), elemente care m-au încântat (avioanele de pluș, casa Wilhelminei, copacii cântători) și detalii amuzante (o fetiță plantează o păpușă veche într-un ghiveci în speranța că va răsări una nouă).”

Ema Cojocaru, pe Lecturile Emei

„O carte minunată despre prietenie, familie, curaj, depășirea propriilor temeri și trăirea unor aventuri extraordinare, o carte perfectă de Crăciun și nu numai în care Binele învinge Răul printr-o serie de întâmplări ce te fac să râzi, să te emoționezi și te pun și pe gânduri. Lectură plăcută și nu uitați: aveți grijă de jucăriile voastre pentru că nu se știe când vă pot salva viața!”

Mihaela Buruiana, pe blogul Carti si calatorii

„Nu am mai citit o poveste atat de faina de la Harry Potter incoace.”

Diana Borca, pe blogul Tara Mea Inventata

 

Mulțumiri: Aș vrea să vă mulțumesc din inimă dacă ați cumpărat sau veți cumpăra Planeta de Aur. Fiindcă am publicat independent eu exist ca autor numai datorită vouă, celor care cumpărați Planeta de Aur direct de la mine. Toate cărțile comandate aici vin cu semnătura mea si stampila cu urs a Biroului de Plush. Sper să vă distrați citind Planeta de Aur la fel de bine cum m-am distrat eu scriind-o.

Cu salutări pufoase,

K.J.